spletniimenik

Subtitle

Največ prostora bo namenjenega informacijski tehnologiji, ta bo zasedla 111.000 kvadratnih metrov razstavnega prostora, telekomunikacije bodo na 100.000 kvadratnih metrih, programska oprema pa na 91.000 kvadratnih metrih razstavnega prostora. Največ razstavljavcev bo s področja programske opreme (več kot 3000 razstavljavcev), informacijske tehnologije (okoli 1400) in telekomunikacije (okoli 1100). Letos bo precejšen poudarek namenjen tudi omrežnim pomnilniškim tehnologijam, e-poslovanju z mobilnimi telefoni, najnovejšim tehnologijam mobilne telefonije, inteligentnim zgradbam, bluetoothu in linuxu. Organizator pričakuje, da bo Cebit letos obiskalo 782.000 ljudi z vsega sveta.

Razstavni del sejma bo dopolnjevalo več kot 800 predavanj različnih podjetij ter številni simpoziji in okrogle mize, na katerih organizatorji pričakujejo več kot 50.000 ljudi. S tem se Cebit iz največjega sejma spreminja v največji svetovni kongres informacijske tehnologije in telekomunikacij.

Nemška sejemska družba Deutsche Messe, ki je bila ustanovljena leta 1947, prireja 35 sejemskih prireditev v Nemčiji in 26 v tujini, ki jih skupno obišče 2,386.000 obiskovalcev. Največja prireditev družbe s sedežem v Hannovru je Cebit, ki razširja svoje dejavnosti tudi v tujino. Tako bo Cebit letos organiziral sejme informacijske tehnologije in telekomunikacij še v Carigradu, Sydneyju in Šanghaju, ki naj bi postali vodilni sejmi omenjenega področja v svojih regijah. Krovni svetovni sejem pa bo še naprej ostal v Hannovru.

labih dvesto razstavljavcev manj kot lani, za 20.000 kvadratnih metrov manj razstavnih površin – pa vendar organizator največjega dogodka s področja informacijske tehnologije zatrjuje, da je z udeležbo razstavljavcev zadovoljen. Cebit letos kljub temu kaže nekaj manj žara na določenih področjih, a se je odlično znašel na novih.